Lapsille ja perheille


Sielun Tanssin palvelut lapsille ja perheille
Palvelumme

Lapsille ja perheille


Tarjoamme luovia, keho-mieli-yhteyttä vahvistavia joogatunteja sekä workshopeja lapsille, nuorille sekä perheille yhteisesti.

 
6-9-vuotiaille pojille ja tytöille

JOOGAN RIEMU


Joogan riemu-ryhmässä liikutaan eri tavoin lämmitellen, jooga-asanoita tehden, leikkien ja lopuksi rentoutuen. Jooga-asanat vahvistavat kehoa ja tukevat tasapainon kehittymistä. Tunteja elävöittävät musiikki, tarinat ja satuhieronta. Jooga, tanssi ja hengitysharjoitukset tukevat kehon tuntemusten ja tunteiden tunnistamista. Ryhmässä oleminen vahvistaa lapsen itsetuntoa sekä itse- ja tunneilmaisua. Yhteisöllisyys ja toisten huomioiminen kehittyvät ryhmässä toimiessa.

Yksi ryhmäkerta on kestoltaan 1h. Ryhmäkoko on max. 12 lasta. Mukaan joogamatto, vesipullo ja joustavat vaatteet, joissa on mukava liikkua. (Ohjaajalta voi kysyä joogamattoa lainaksi jos itsellä ei ole). Lasten joogaan tuleminen ei edellytä ennakkotaitoja vaan halun liikkua ja rentoutua.

Aika: Keskiviikkoisin klo 15.00-16.00 29.8.2018 alkaen
Paikka: Helsingin Rudolf Steiner koulu, Paraistentie 3, 00270 Hki, eurytmiasali.
Hinta: 160€/16krt tai 5krt/ 55€ (sis Alv. 10%).
Ilmoittautumiset ilmoittautumislomakkeen kautta tai s-postitse: camilla.hedenstam@sieluntanssi.fi

Tunteja ohjaa Camilla Hedenstam, KM/ lastentarhanopettaja, YogaDanceKidz-opettaja ja 12-ja 14-vuotiaiden poikien äiti. Camilla on opiskellut tanssi-ja liiketerapian perusopinnot ja on Kokonaisvaltainen lapsijoogaohjaaja-koulutuksessa.


12-17-vuotiaille tytöille

JOOGATTARET


Joogattaret-ryhmä on tarkoitettu tytöille, jotka haluavat nauttia liikkumisesta. Ryhmässä saa kokea hyvää oloa ja oppia kehotuntemusta. Keho notkistuu ja liikkuvuus lisääntyy. Ryhmässä liikutaan kehoa kunnioittaen ja kuunnellen mukavassa, hyväksyvässä ja rennossa ilmapiirissä kunniottaen kunkin tytön ainutlaatuisuutta.

Tunneilla teemme jooga-asanoita, tanssillisia ja liikkeellisiä harjoitteita sekä rentoudumme lopuksi erilaisin rentoutusharjoituksin, mm. tekemällä satuhierontaa pareittain. Luovassa liikkeessä ja omassa tanssissa tavoittelemme rentoutta, iloa ja oman liikkeen löytymistä. Rentoutus- ja hengitysharjoituksia tekemällä lapsi/nuori oppii tapoja rauhoittua, rentoutua ja keskittyä ja täten vaikuttamaan omiin tuntemuksiinsa.
Noudatamme kurssilla yleisiä ohjeistuksia ja hyvää hygieniaa. Jos ei ole omaa joogamattoa saa minulta lainamaton, jotka puhdistetaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Tila tuuletaan hyvin ennen tuntia ja tunnilla pystymme pitämään turvavälit.

Ryhmän koko on poikkeustilanteessa max. 10 tyttöä. Joogatunti on kestoltaan 75min.

Aika: Torstaisin klo 17.15-18.30. Seuraava seitsemän kerran kurssi 8.4.-27.5.2021 (joogassa tauko helatorstaina 13.5.). Kurssi toteutetaan kuudella ilmoittautuneella.
Paikka: Ruskeasuolla Helsingin Rudolf Steiner C-koulu, Paraistentie 3, 00270 Hki, eurytmiasalissa
Hinta: Kurssi 7krt 77€
Ilmoittautumiset ilmoittautumislomakkeen kautta tai s-postitse: camilla.hedenstam@sieluntanssi.fi


perhejooga 3-6-vuotiaille lapsille ja vanhemmilleen

YHTEINEN ILO


Perhejooga on lapsen ja vanhemman yhteinen hetki, jossa tehdään helppoja jooga-asanoita, liikutaan leikkisästi ja tanssillisesti ja lopuksi rentoudutaan, mm. satuhieronnan avulla.

Poikkeustilanteen vuoksi meillä ei tällä hetkellä ole perhejoogaa. Toivottavasti pääsemme aloittamaan ryhmän syksyllä 2021!


Workshop 9-15-vuotiaille tytöille

TYTTÖ, NEITO, VIISAS NAINEN


Workshopissa sukellamme tyttöjen ja naisten kanssa yhdessä tyttönä ja naisena olemisen eri puoliin ja tytöstä naiseksi kasvamiseen. Teemme yhdessä workshopissa taidetyöskentelyä tutkivalla, uteliaalla ja leikkisällä otteella. Annamme kehomme lämmetä liikkeestä ja liikuttua tarinoista. Teemme olomme kotoisaksi yhteisessä piirissä jakaen ja toisiamme kuunnellen kuin naiset kautta aikojen nuotion ympärillä yhdessä tanssien, laulaen ja toisiaan tukien ja nostattaen.

Workshop:iin voi osallistua äiti, isoäiti, täti, kummitäti tai muu tukihenkilö yhdessä 9-15-vuotiaan tytön kanssa.

Paikka: Työpaja on mahdollista järjestää eri puolilla pääkaupunkiseutua. Ota yhteyttä jos kiinnostuit ja kysy lisää.

On hyvä pukeutua vaatteisiin, joissa on mukava ja hyvä olla ja liikkua. Vaatteiden kannattaa olla sellaiset, jotka eivät ole arat taidetyöskentelyä ajatellen.

Ryhmän ohjaajina toimivat: Taideterapeutti, Ihminen tavattavissa -mentor Laura Petterson sekä nuorten kanssa työskentelevä kasvatustieteen maisteri, lasten joogaohjaaja Camilla Hedenstam

Lisätietoja tulevista workshopeista Camillalta camilla.hedenstam@sieluntanssi.fi / 040-823 60 42 tai Lauralta 050-560 7110


Ilmoittautumiset ja tiedustelut

OTA YHTEYTTÄ
Liike kasvun tukena

Jooga-tanssin hyödyn lapselle ja nuorelle


10 HYÖTYÄ SIELUN TANSSIN LIIKKEELLISISTÄ LASTEN/ NUORTEN RYHMISTÄ:

1. Kehittää joustavuutta ja vahvistaa kasvavaa kehoa
2. Joogaryhmät vahvistavat keskittymiskykyä ja yhteistyökykyä
3. Itsetunnon vahvistuminen
4. Tuemme toiminnassamme lapsen ja nuoren taitoja olla läsnä tässä hetkessä
5. Kehittää lapsen kykyä päästä rauhoittumisen ja rentoutumisen tilaan
6. Teemme tunneilla hermostoa rauhoittavia harjoituksia, jotka vaikuttavat positiivisesti tsressinhallintaan
7. Tunneilla ovat mukana luovuutta ja mielikuvitusta rikastavat kipinät
8. Rohkaisemme lapsia/ nuoria sosiaaliseen kanssakäymiseen vertaisryhmässä
9. Toimintamme on kehotietoisuutta vahvistavaa
10.Ryhmässä opitaan määrätietoisuutta ja vastuuntuntoa

Lue täältä lisää joogan hyödyistä lapselle ja nuorelle!

 
  • "Yoga on tosi kivaa itteni mielestä ainakin. Yoga auttaa jos stressaa tai nukuttaa. Täällä saa olla just oma ittensä eikä kukaan tuomitse tai naura. Täällä saa myös kertoa tunteistaan jos haluaa. Jos yogassa ei myöskään halua tehdä jotain liikettä niin ei tietenkään oo pakko. Ois myös kivempaa jos tänne tulis enemmän tyyppejä 😊"
    Tyttö 12v.
  • "Jooga on tosi kivaa ja rauhoittavaa. Oma suosikkini joogan ohjelmista on peilitanssi. Suosittelen tätä harrastusta kaikille, jotka kaipaavat rauhallisia hetkiä arjen keskelle ❤"
    Tyttö 10v.
  • ”Mä tykkään yogasta, koska se rauhoittaa ja auttaa stressiin. Yogaliikkeet on kivoja, koska ne on helppoja.”
    Tyttö 12v.